Aleksander Novak novi singel Najdi svojo Ameriko posvetil hčerki Ilarii

0
175

Osebno-izpovedno skladbo Najdi svojo Ameriko je obalni glasbenik Aleksander Novak posvetil svoji hčerki Ilarii, kot opomin in oporo v življenju, ko bo iskala svojo pot in želela uresničiti svoje cilje in želje. Želi si, da bi se vsega na svoji poti lotila s srcem in predvsem sledila sebi.

» … da bo znala vstati, tudi ko bo padla na tla in vedno iskala svojo Ameriko.« Aleksander Novak

Glasba in besedilo: Aleksander Novak
Aranžma: Jan Baruca
Kitare: Marko Hrvatin
Bas kitara: Jan Baruca
Bobni: Marko Toškan
Hammond in spremljevalni vokali: Mitja Bobič in Jan Baruca
Posneto v studiu: Tramon
Avtor videospota: Mediaspot
Avtor fotografije: Nikola Predovič

»Amerika je bila moji generaciji sinonim za sanje, za glasbo, za umetnost, ljubezen, mir in svobodo.»

“Zbudil sem se v megleno jesensko jutro v Ljubljani. Čez štiripasovnico proti drevoredu in Poti spominov, kjer sem že stopal po jesenskem vlažnem listju, sem peljal otroka v vozičku v vrtec. Ko sem se vračal nazaj, skoraj nisem videl predse, v vsej tej megli ne vem kako, ampak se mi je v glavi porodila besedna zveza “najdi svojo Ameriko” in da ni važno, kje živiš. V tistem trenutku se mi je zdelo, da je tam Ilariina Amerika v najboljšem pomenu te besede. Iskanje lepot, dreves, narave v mestu in iskanje miru v največjem kaosu. To lahko občuti otrok, ki je čist, nedolžen, brez bremen. Prišel sem domov, stisnil kitaro k sebi in nastala je pesem.” Aleksander Novak

Videospot so z ekipo Perice Raia posneli na svetilniku v Izoli in po izolskih ulicah, kjer je Aleksandrova hči preživela zadnja tri leta in se je tu počutila najbolj domače. Želeli so prikazati pristno, ne zrežirano otroško razigranost v objemu domišljije in svojega očeta. Aleksander se za pomoč pri iskanju svoje Amerike zahvaljuje svoji Sabini ter Ilarii, Perici Raiu in Maticu Sobanu, ki sta video zgodbo profesionalno in čustveno oblikovala v celoto in Ilarii podarila spomin za življenje.