Agonija

0
1469

(Experimentalni dark hard rock)


Kraj: Kavaliči, Prade, Sveti Anton. Leta delovanja: 1999 – 2004

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Dear Friend@Agonija-Dear_Friend.mp3, Whoes guilt W.K.@Agonija-Whoes_guilt_W.K.mp3, Where only water can go@Agonija-Where_only_water_can_go.mp3″]

Agonija je bil poskus igranja glasbe 4 ljudi, ki izhajajo iz popolnoma različnih svetov in glasbenih ozadji. Ves čas so se gibali med eksperimentom, recitalom in temačnostjo počasnih ritmov, oderski nastop se je umaknil glasbi in besedilom samim. Tako njen cilj ni bilo priznanje množice vendar raziskovanje svetov v katere so si želeli potovati. » nekdo te vpraša kam hočeš in ti skriješ utrujene noge in poveš, da si bil tam« T.Pengov.

Agonija je delovala od nekje poletja 1999 do oktobra 2004 ko so imeli zadnji nastop v takratnem »Shoto Klubu«. Od začetka je menjala kar nekaj članov, Kralja je na basu zamenjal Sandi Kavalič. Ime je dobila po pesmi Nietov, ki je zamenjala do-takratno Overlord. Pod mentorstvom izolske skupine Doryan Gray, ki je močno spremljala in zaznamovala njihovo delovanje so 1.6. imeli prvi koncert v Mi-klubu, ki je postal njihovo domače igrišče in kjer so še mnogokrat nastopili. Zvrstili so se mnogi koncerti, eni bol v ponos eni manj (enkrat so celo igrali pred Rok’n’bendomJ) največji dosežek pa ostaja odpreti koncert za Pomaranče v Zagorju. Posnetega ni ostalo prav veliko. Demo posnetek pesmi Dear friend z obale na sceni, Dve pesmi na obalni pašteti in lasten demo »light the candle«, ki je vseboval 7 pesmi, ter eksperimentalni projekt v dveh delih, ki je zaznamoval nekakšen višek eksperimentalije, glasbeni recital » history told by the forest «. Kasnejše pesmi žal niso bile nikoli posnete ali dokončane na snemanjih. Obstajajo pa bojda posnetki zadnjih nekaj nastopov, ki jih še iščejo. Po razpadu skupine sta Rok Godejša in Bor Čeh s sodelovanjem Teota Parovela pod imenom danaja posnela še filmsko glasbo za projekt: » Na 25. Sliki v objemu Kajna in Abela« in vizualno pesem »Childish Fear« za oboje obstajajo videospoti. Celotno pot jih je tesno spremljal tudi Gabrijel Križman, ki je tudi produciral zadnje projekte, ter katerega glas se sliši na posnetku Dear friend na Back vokalih.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

  • Sandi Kavalič (bas)
  • Edo Kavalič (Bobni)
  • Rok Godejša (Solo kitara, pisec glasbe)
  • Bor Čeh (Vokal, spremljevalna kitara, besedila)

Bivši člani:

  • Gregor Kralj (bas 1999)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Obala na sceni (2001)          1. Obalna Pašteta (2003)

Obala na sceni-cover     Prva obalna pašteta-cover

[/tab][tab title=”Fotografije”]

 

[/tab][/tabgroup]