“2ga vizija” skupine Nodus v filmu Izhod

0
473
Film Izhod_1
Ludvik Bagari in Yuri Bradac

13. junija v slovenske kinematografe prihaja akcijska komedija Izhod (Exit), v režiji Dejana Baboska in v neodvisni produkciji InfluenZ Pictures. Med glasbeniki in glasbenimi skupinami, ki so prispevali glasbo za »komercialni film z aktualno slovensko tematiko« so tudi Anika Horvat, Noctiferia, Valentino Kanzyani, in drugi, naslovna skladba filma pa je 2ga vizija obalne skupine Nodus.

»Glede na to, da smo se veliko trudili, da bi izvajali kvalitetno glasbo, sem bila zelo vesela, da so prav našo skladbo izbrali za uvodno pesem. Naš trud je tako povsem poplačan! (smeh),« pravi pevka skupine Nodus, Evelin Rijavec. Po njenem mnenju si namreč danes veliko izvajalcev želi, da je vsaj ena izmed njihovih pesmi izbrana za nekaj pomembnega, kot je v tem primeru film Izhod. »Tudi sama sem si ga ogledala in bila ponosna, ko sem na samem začetku predvajanja slišala znane akorde ene izmed pesmi našega prvenca,« še dodaja.

Glede na to, da smo se veliko trudili, da bi izvajali kvalitetno glasbo, sem bila zelo vesela, da so prav našo skladbo izbrali za uvodno pesem.

 

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Nodus – 2ga Vizija@Nodus-2ga_Vizija.mp3″]

Film so avtorji sicer v večini posneli že leta 2006, prav takrat, ko je skupina N0dus tudi izdala svoj prvenec Sanje. Skladba 2ga vizija pa je režiserja prepričala s soupadanjem z uvodom in ritmom samega filma. Zgodba se vrti okoli štirih junakov, ki so se, naveličani rutine in bojev z mlini na veter, odločili za rop banke. Film je bil posnet v Sloveniji in Monaku, igralska zasedba pa je mednarodno obarvana: Dragan Bjelogrlić, Jernej Kuntner, Ludvik Bagari, Yurij Bradac, v glavni vlogi pa Aljoša Kovačič.

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here