10. Mednarodni zborovski festival

V Kopru poteka 10. Mednarodni zborovski festival Koper 2013, ki ga organizira Mešani pevski zbor Obala Koper. Slednji letos praznuje svojo 35-letnico delovanja, jubilej pa bodo praznovali s koncertom v soboto, 6. julija 2013.

V petek, 28. junija se je v okviru zborovskega festivala, v stolni cerkvi v Kopru predstavil komorni zbor Ave,  v torek, 2. julija, pa so v središču Rotunda nastopili pevke in pevci Mednarodne poletne akademije Utopija in realnost ob spremljavi Slovenskega tolkalnega projekta.

Umetniški odbor festivala v sestavi Sebastjan Vrhovnik, Ambrož Čopi in Maja Cilenšek, je za letos izbral še tri dogodke: v soboto, 6. julija, bo namreč Mešani pevski zbor Obala Koper s koncertom na Škofijah obeležil svojo 35. obletnico delovanja, v nedeljo, 7. julija, se bo občinstvu v središču Rotunda predstavil še Koroški akademski pevski zbor Mohorjan z dirigentko Heleno Buhvald Gorenšek in v sredo, 17. julija, Norveški mladinski nacionalni zbor, ki ga vodi dirigentka Tone Bianca Sparre Dahl.

Mednarodni zborovski festival od leta 2001 dalje organizira MePZ Obala Koper

Kot pravijo organizatorji festivala, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom koprskega župana, Borisa Popoviča, dogodek bogati slovenski in obalni prostor. V dvanajstih festivalskih letih je v Koper in na Obalo pripeljal več kot 30 uspešnih ter raznovrstnih domačih in tujih pevskih sestavov. Mednarodni zborovski festival od leta 2001 dalje organizira MePZ Obala Koper, ki je bil ustanovljen oktobra 1977. Zbor je 15 let vodil Mirk Slosar, ki so ga nasledili Walter Lo Nigro, Ambrož Čopi in Maja Cilenšek, od leta 2008 pa zbor deluje pod umetniškim vodstvom dirigenta Sebastjana Vrhovnika. V zboru sodelujejo pevke in pevci iz treh obalnih občin in širšega okolja, ki osvajajo priznanja tako doma kot v tujini.

Eva Branc
je novinarka in v tem poklicu na Obali dela že več let. V ekipi uredništva portala je edina, ki ni glasbenica, zato pa lahko skupnosti prinaša zunanji pogled na glasbeno sceno tega prostora, ki jo spremlja večji del svojega življenja.

Latest articles

174,2k Followers
Follow
Previous articleCafinho
Next articleVstopnici za Summer Gathering 2013

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here