Novice

Objavljeno november 20th, 2013 | Matjaž Derin

0

Reportaža koncerta Žige Rustje, nekoliko drugače

Žiga Rustja s skupino (foto: matevž Kocjan)Nastop Žige Rustja na Radio Live o katerem smo poročali pred tedni (preberite si recenzijo Muzikobala) so se obalni veljaki lotili še nekoliko drugače. Žiga je k sodelovanju povabil Matevža Kocjana, da bi kot uradni fotograf Žige Rustja in njegovega benda spremljal na vajah, koncertih, zaodrju, intervjujih, skratka povsod kjer je skupina v stiku s publiko.

Na koncert v Studio Hendrix je Matevž prišel z zamislijo, da bi naredil nekoliko drugačno reportažo in sicer tako imenovano multimedijo – zmes fotografije, videa in zvoka. Na tak način je iz forme standarnih okvirjev fotografije ali videa želel povezat vso dogajanje v enovit izdelek in tako celovito predstaviti celotno dogajanje. Končni izdelek lepo in nazorno prikazuje potek priprav, izvajalce, glasbenike ter vse akterje, ki so pri koncertu sodelovali. Relativno dolg intervju v reportaži pa predstavi Žigo Rustjo kot glasbenika.

Oglejte si reportažo:

Studio hendrix (Foto: Matevž Kocjan)

Matevž Kocjan je obalni fotograf ter snemalec, član Warehouse Collective-a. K sodeovanju je povabil še dva člana kolektiva in sicer Dareja Šömna, ki je pomagal pri videu in kasnejši montaži ter Luka Furlana, ki je vodil intervju in pomagal pri kasnješi audio podobi.

Fotorgafije v članku: Matevž Kocjan

Tags: , , , , , , ,


Objavil-a

je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend