Objavljeno november 11th, 2019 | Gabriel Ogrin

0

Boštjan Velkavrh izdaja prvenec – Potovanje

Boštjan je pevec, pesnik, pisec besedil, šaljivec, ambasador dobre volje ter nepoboljšljivi zaljubljenec. Rodil se je v Mariboru, življenjska pot ga je pred leti zanesla na Obalo, kjer živi in ustvarja. Glasbene izkušnje si je nabiral v manj znanih, srednješolskih skupinah, kjer je zmeraj deloval kot tekstopisec, vokalist in frontman. Po odhodu Zorana Predina v Ljubljano je skupina ‘Lačni Franz’leta 2001 izdala prvo avtorsko ploščo z naslovom ‘V peni sprememb’ – poleg Lare Baruca in Vlada Poredoša iz skupine Orlek je Boštjan Velkavrh odpel vse preostale pesmi na plošči.Kasneje se je vesoljni Sloveniji predstavil na šovu na televiziji in dobil vzdevek ‘slovenski Joe Cocker’.

Po nekajletnem premoru je Boštjan zbral vse svoje glasbene izkušnje in znanje ter napisal besedila za deset avtorskih pesmi pod skupnim naslovom ‘Potovanje’, ki bodo izšle 21. oktobra 2019 pri Založbi Dallas Records. S pomočjo maestra in enega največjih mojstrov in najbolj produktivnih glasbenikov v Sloveniji, Jadrana Ogrina (ex Kameleoni, September, Karamela…), ki je za skladbe napisal glasbo in ustvaril aranžmaje je Boštjan uresničil svoje ideje.

Album ‘Potovanje‘ izžareva vse kar Boštjan predstavlja, saj sam verjame, da je ‘življenje potovanje, ki gaobkrožata glasba in ljubezen’.

Na albumu je 10 pesmi; naslovna je prvi singel z albuma ‘Dvigni me’. Besedila za vse pesmi je napisal Boštjan Velkavrh, za glasbo in aranžma pa je zaslužen Jadran Ogrin, ki je bil tudi producent albuma. Na albumu je 10 pesmi; naslovna je prvi singel z albuma ‘Dvigni me’. Sledijo si: ‘Krila za sanje’, ‘Poletiva’, ‘Samo midva’, Igra življenja’, ‘Barve ljubezni’, ‘Potovanje’, ‘Tvoja pesem’, ‘Šepetanja’, ‘Vse je tvoje’.

Avtor besedil, vokalist in nosilec projekta: Boštjan Velkavrh

Posneto v studiu Jork v Dekanih 2018 // 2019

Bobni: Moreno Buttinar
Bas, glasba in aranžmaji, back vokal: Jadran Ogrin
Kitare: Zdenko Cotič –Coto
Piano, klaviature, hamond, mix in master: Gabriel Ogrin
Tolkala: Blaž Korez
Saxofon:Grega Kozar
Back Vokal: Saša Saška Matajić in Anja Hrastovšek
Fotografije in oblikovanje: Gabriel Ogrin

vir: Mars Music – Dallas Records


Objavil-a

je zrasel z glasbo, ob glasbi, morda tudi v glasbi, pri štirinajstih je začel "šravfat" gumbe v studiu JORK, kjer še danes preživlja večino časa in producira oziroma ustvarja glasbo za Slovenske in tuje izvajalce. Redko kdaj se znajde v okoliščini, kateri ne diši po glasbi.Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend