Članki

Objavljeno julij 8th, 2013 | Eva Branc

0

Tinkarina Mars & Venera slavila na Melodijah morja in sonca

Velika zmagovalka 33. Melodij morja in sonca je Tinkara Kovač s pesmijo Mars&Venera, za katero je sama napisala besedilo, avtorja glasbe in aranžmaja pa sta Gaber Radojevič in Lea Sirk.

Na festivalih je vedno tako: sam sebi rečeš, da nočeš tekmovati in bi samo sodeloval. Potem, ko te sprejmejo, si želiš, da bi tvoj komad šel na radie. In ko napovejo zmagovalce, si želiš zmagati,” nam je po razglasitvi rezultatov iskreno zaupal Radojević in dodal, da zmage ni pričakoval, je pa vedel, da je pesem dobra. S Tinkaro se namreč poznata že od malih nog, do sedaj pa nista še nikoli sodelovala. “To je hkrati začetek nečesa novega, kar gremo delat naprej,” je še napovedal producent.

Festival je sicer ponudil 14 tekmovalnih skladb, ki so se potegovale za različne nagrade. Nagrada za najboljšo izvedbo je prav tako romala v roke Tinkari Kovač, najboljšo glasbo je napisal Aleš Klinar s pesmijo Vse je ljubezen v izvedbi Alenke Godec, najboljše besedilo Leon Oblak v pesmi Spreminjam se, ki jo je zapel Enzo Hrovatin, najboljši aranžma pa Tadej Mihelič za pesem Ci riuscirai. Slednja je kljub spominjanju na eno od italijanskih uspešnic, najbolj prepričala tudi strokovno žirijo, odlično pa jo je zapela Ylenia Zobec.

Da se glasbeni okusi občinstva v portoroškem Avditoriju in pred malimi ekrani popolnoma razlikujejo, je dokazalo glasovanje poslušalcev. Po mnenju publike, prav tako pa po glasovanju radijskih postaj, je bila namreč najboljša Tinkarina Mars&Venera, po televotingu pa Raayeva Nasmeh življenja, ki jo je odpela Nika Zorjan.

Letos so na festivalu MMS prvič podeljevali nagrado Danila Kocjančiča,

Letos so na festivalu MMS prvič podeljevali nagrado Danila Kocjančiča, ki jo je za pesem Tam na obali prejel mladi up Alex Volasko. Tudi sicer je bil del festivala posvečen Danilu Kocjančiču, ki so se mu v spremljevalnem programu – ta je bržkone nehote zasenčil tekmovalni del festivala – poklonili Anika Horvat z izvedbo pesmi Portorož 1905, Tuljo Furlanič s svojo Anito, Ladi Mljač in Slavko Ivančič sta odpela Danilov aktualni hit Daj, daj, daj, Lea Sirk zimzeleno Dober dan, skupina Šturle Ameriko, Mljač nas je popeljal v bife Pri Kralju, za konec pa je Ivančič potegnil Črto.

Festival je v živo prenašala javna radiotelevizija, kar je zahtevalo nekaj organizacijskih spretnosti in terjalo davek igranja “na playback”, z živimi vokali. To pa se ob dobri volji organizatorjev utegne spremeniti že prihodnje leto, vsaj, če se lahko zanesemo na besede generalnega direktorja RTV, Marka Filija.

Fotografije: Rok Soczka Mandac

Tags: , , , , , , , ,


Objavil-a

je novinarka in v tem poklicu na Obali dela že več let. V ekipi uredništva portala je edina, ki ni glasbenica, zato pa lahko skupnosti prinaša zunanji pogled na glasbeno sceno tega prostora, ki jo spremlja večji del svojega življenja.Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend