Koncerti

Objavljeno marec 14th, 2014 | Matjaž Karlovčec

0

Paolo Bonfanti zaokrožil blues rock cikel 04×4

Sinoči se je na zadnji večer mini festivala 04×4 v Figa rock baru predstavil trio genovskega kitarista in pevca Paola Bonfantija. Z uvodnim pogovorom smo izvedeli, da je stric že dolgo na sceni in ima za sabo številne albume, skupine in sodelovanja. Tokrat je nastopil v triu z basistom in bobnarjem. Začeli so udarno in na polno zaorali po blues rock dediščini, bodisi lastnih komadov ali z nekaj priredbami. Vmes je Bonfanti ostal sam na odru z akustično kitaro in odpel dve skladbi, eno v svojem genovskem dialektu, kar je bilo prav osvežilno slišati. Kot je sam dejal, je moč najti dober blues praktično kjerkoli od Italije, Slovenije do Kansasa in Chicaga (Moreland & Arbuckle in Steepwater band) in poudaril pomen filinga nastopajočih v odnosu do poslušalcev/k. No, tega seveda ni zmanjkalo Paolu v svojem spretnem in okusnem preigravanju raznolikih blues obrazcev. Z odličnim zvokom dveh različnih električnih kitar je izstopal in velikokrat zasenčil ritem sekcijo. Slednja je sicer suvereno odigrala svoj del, a nič več kot to, saj je večinoma delovala precej trdo in okorno. Žal se je celoten groove nekje »zadušil«, saj se je npr. zvok basa kar nekam izgubljal in tako skupen zvok ni deloval dovolj kompaktno. Ne glede na to so glasbeniki pokazali izjemno uigranost in občutek za publiko, saj so ji po uradni uri nastopa podarili še nekaj skladb in vse skupaj razširili na celovečerni koncert blues rocka. Repertoar so obogatili z gostom, nadobudnim Markom Stropnikom (Bluesback, Tinkara Kovač,…), ki se je spretno vklopil v treh skladbah in z izmenjujočimi solažami ogrel vzdušje z vidno navdušenim Bonfantijem na čelu. Publika se je zatem z veseljem prepustila še nekaj različno razgibanim skladbam (boogie, blues, rock n’ roll) in kar dvema bis-oma.

Figa rock bar se je tudi tokrat izkazal za dobro koncertno prizorišče, saj primernejši plac za tovrstne koncerte na obali težko najdemo. Za nami je torej uspešen niz 4 koncertov, ki so postregli s kvalitetno glasbo in profesionalno organizacijo ekipe Radia Koper/Capodistria z vedno dobro pripravljenim Andreo F. Tudi tokrat je bilo mogoče dogodek spremljati v živo na frekvencah Radia Capodistria ter video prek njihove spletne strani in Muzikobale. Glede na dober odziv je mogoče pričakovati še kakšno serijo koncertov glasbene oddaje Club 04, ki skupaj z Radiom Live (Radio Koper) nakazujeta na potrebo po sodelovanju na glasbenem in širše kulturnem prostoru Istre.

Foto utrinki: Eva Branc

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Objavil-a

Glasbenik, skladatelj, eksperimentator, ljubitelj/zbiratelj/raziskovalec številnih aspektov glasbe. Pred petnajstimi leti je vzel bas v roke in po spletu okoliščin in dobrih ljudi takoj tudi začel igrati v bendu. Od takrat dalje je ustvarjal skozi različne zvrsti,trenutno aktiven pri Meduzalem, EBFAD, Kampo Crisi.Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend