Objavljeno maj 19th, 2014 | Matjaž Derin

0

No Limits & Sensation, MKNŽ – Ilirska Bistrica, 17.5.2014

Sensation @ MKNŽ Ilirska Bistrica 17.5.2014 (foto: Erika Rožnik)

Predpriprave Sensation (foto: Erika Rožnik)

Ilirska Bistrica je srečno mesto – vsaj kar se tiče underground glasbene scene. Tamkajšnji Mladinski Klub Nade Žagar (MKNŽ) deluje s polnim zagonom, kjer se večkrat mesečno odvijajo koncerti okoliških ter tistih zasedb, ki se pripeljejo od malo dlje, velikokrat pa se tam ustavijo tudi večja imena glasbenega podzemlja. Tokrat so imeli Bistrčani ponovno čast doživetja legendarnih obalnih ska-hc/rap-metal pokvarjencev Sensation, ki naj bi predstavili svoj še neizdani drugi album. Poleg njih pa so svoj novi, lani izdani, album z naslovom Hardcore predstavili še bolj legendarni hardcorovci No Limits.

Koncertni večer so ob 21h otvorili porno-komedijanti Sensation in nam v roku ene ure postregli s pestro setlisto »novih« in še starejših komadov. Zasedba se je od njihovega zadnjega koncerta (lani aprila prav tako v MKNŽ-ju) nekoliko spremenila, saj je mesto basista prevzel Denis Scher in v soboto dokazal, da je kos njihovim živalskim prijemom. V bandu pa seveda ostajata glavni zvezdi komično-karizmatični vokalist Viktor ter poskočni kitarist Primož (ta je s športno kamero iz svoje perspektive posnel cel koncert), ki sta še edina preostala ustanovna člana in sta skozi celoten nastop z zanimivimi gibi iskala pozornost prepotrebne, večinoma obalne, publike. Le-ta je bila na koncu delno potešena saj le ena ura nabijanja ni bila dovolj, vendar je, po vreščanju prisotnih sodeč, bilo zelo kakovostno izpeljano. Očitno je en koncert letno premalo, je pa vsekakor boljše kot nič.

No Limits @ MKNŽ Ilirska Bistrica 17.5.2014 (foto: Aljoša Mislej)

Mladi up je zapel z No Limits (Foto: Aljoša Mislej)

Takoj za Sensationi so oder prevzeli veterani obalnega hardcora – No Limits in poskrbeli za agresivni del večera. Velik del setliste so sestavljali komadi z novega albuma, ob tem pa niso pozabili na kakšen starejši komad. Štiričlanska zasedba nam je tako postregla s pristnim, surovim in občasno punkovsko obarvanim hardcorom, ob katerem bi se pred odrom spodobil neusmiljeni mosh. Vendar je pa tu potrebno malo skritizirati publiko, ki je večinoma poskušala posnemati tamkajšnje stebre – vsaj tista peščica prisotnih. Ostali so se namreč zardževali zunaj pred klubom. Škoda, ker koncert se je namreč zaključil že nekaj minut po 23h in časa za pogovarjanje je bilo potem še več kot dovolj.

Naslovna fotografija: Erika Rožnik


Objavil-a

je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend