Članki

Objavljeno november 29th, 2016 | Matjaž Derin

0

Ljudje v službi, Zmelkoow pa pri Ljubotu

Zmelkoow - Pionirji divergentnega marketinga (2016)

Zmelkoow – Pionirji divergentnega marketinga (2016)

Danes (v torek 29.11.2016) na bivši Dan republike s(m)o se feni, prijatelji skupine ter smetana obalnega novinarstva (in tudi nekaj mimoidočih) točno opoldne zbrali v Kantini pri Ljubotu v Kopru in prisostvovali tiskovni konferenci ob izidu nove plošče Zmelkoow, ki nosi naslov “Pionirji divergentnega marketinga”. Seveda smo bili prisotni priča tudi krajšemu akustičnemu nastopu skupine, kjer so predstavili dve novi skladbi s plošče ter nekaj zimzelenih šlagerjev, primernih za (bivši) praznični dan. Poudariti je potrebno, da je bil med gosti tiskovke tudi priljubljeni obalni pevec Žiga Rustja, ki je z Zmelkoow-i seveda zapel tudi največji Bit-Hit.

Da ohranimo stil klasičnih novinarjev, prilagamo tudi povzetek PR teksta skupine…za katerega bomo uradno napisali, da smo ga sami naumili:

zmelkoow-29-11-2016-foto-m-derin

Zmelkoow (foto: M. Derin)

Zmelkoow se po nekajletni studijski hibernaciji vračajo z novim albumom »Pionirji divergentnega marketinga«. Čudno je ime benda, čudni so člani v njem, tako da se spodobi še čudno ime albuma, ki ponazarja dosledno sledenje strategiji »dokler ne vemo, kam smo hoteli priti, se nismo izgubili«, kot so fantje zapisali pred 15 leti v komadu Ljubo doma, mi pa pri Ljubotu (mimogrede, del najnovejšega videa Mama Koka je posnet v kantini Pri Ljubotu – če svet ni majhen!). Plošček vsebuje 12 komadov, ki jih je produciralo kar 5 različnih producentov v 6 studiih, kar ga naredi zelo raznolikega in dinamičnega, pa kljub temu dovolj kompaktnega, saj rokerjev s 25-letno kilometrino ne odpihne ravno vsaka sapa. Zvočni pestrosti pa obilno pripomore tudi nova (no, nekaj let stara) pridobitev multi-instrumentalista maestra Zergoloffa, ki je na plošči poleg violine, synthov, harmonike, saksofona, metalofona in tamburice igral tudi Hamleta in šah. Skratka, izdelek je zvesto ogledalo benda v drugem desetletju 21. stoletja.

Novi videospot za skladbo “Mama Koka”

 

Tags: , , , , , , , , , ,


Objavil-a

je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend