Novice

Objavljeno april 27th, 2015 | Samo Turk

0

Letos že 20. Fens – prijava do 5.5.!

FENS, obmorski mednarodni glasbeni festival je od leta 1996 gostil že več kot 1.000 izvajalcev. Mnogi so se uveljavili na festivalih Slovenska popevka, MMS, Evrosong ter na mednarodnih festivalih v Srbiji, BIH in Makedoniji.

Spomnimo se lanskih zmagovalcev, ko se je Fens pridružil svetovni organizaciji festivalov WAF (World Asociation of Festivals). Na 19 festivalu je v kategorijah: od 6-9 let zmagala Magdalena Rogić iz Zagreba, 10-12 let Milana Iličić iz Banja Luke (BIH), 13-15 let Leja Leutgeb iz Maribora in 16-18 let Sabrina Zavšek iz Celja. Najvišje priznanje Mednarodnega združenja WAF pa je prejela Klara Kolarič iz Maribora.

20. FENS bo pod že tradicionalnim pokroviteljstvom Mestne občine Koper potekal od 25. do 29. junija 2015 v Kopru, v kategorijah: Otroški FeNS 6-9 let, 10-12 let, Najstniški FeNS 13-15 let in Nova scena 16-19 let. Več v razpisu na www.festivalfens.si

Nagrade: Plakete za uvrstitve od 1 do 3 mesta v posameznih kategorijah, nagrada za najboljše besedilo festivala in najboljši nastop, prestižne nagrade Fens-a za udeležbo na otroških Festivalih Raspjevanje pahuljice v Mrkonjić Gradu v RS BiH, Zvezdićki v Prilepu v Makedoniji ter Školjkice v Novem Sadu v Srbiji, najboljšemu izvajalcu celotnega festivala velika nagrada Grand Prix Mednarodnega združenja WAF in nagrade sponzorjev.

V preteklem letu so se fensovi predstavniki udeležili vseh treh omenjenih festivalov v republikah nekdanje skupne države in bili zelo uspešni: Minka Lavrič iz Pirana je osvojila tretje mesto na Raspjevanih pahuljicah v BIH in dobila povabilo na festival v Budimpešto- Madžarska, Špela Jezovšek iz Šentjurja pri Celju je bila zmagovalka v svoji kategoriji in prejela najvišje priznanje WAF kot najboljša udeleženka festivala Zvezdićki v Makedoniji in povabilo na festival v Budimpešto, Ana Grdadolnik z Lehna na Pohorju pa je bila v svoji kategoriji odlična četrta in je prejela povabilo na festival v Minsk-Belorusija.

Vir: FeNS

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Objavil-a

- glasbenik, učitelj kitare, fan fizičnih nosilcev zvoka, petina skupine Toxine in ustrezen del številnih drugih sestavov. Zadnje čase tudi "novinar".Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend