Izteka se čas za prijavo na festival Rock vizije 2016/17

0
429

Živjo, primorske rock skupine kje ste?

Rok za prijavo na regijski festival Rock vizij 2017 v Kopru se počasi izteka. V kolikor še vedno oklevate ali bi se prijavili, vam sodelovanje na prireditvi vsekakor priporočamo. Pomagalo vam bo  dvigniti kvaliteto vašega javnega nastopanja in še več.

Zmagovalci letošnjih rock vizij so za dodatne nagrade prejeli kitare Framus, ki jih je lastnoročno podpisal eden najboljših kitaristov na svetu, kitarist skupine Bon Jovi, Phil X.

Kaj pa čaka nagrajence finala Rock Vizij 2017? Oddaja na Valu 202 ter sočasno snemanje v studiu RTV Slovenija. Posebne kitare Framus, model kot ga igra basist skupine Pantera, Rex Brown. Rex Brown bo kitare tudi osebno podpisal. In (sam ne naokoli govoriti, da boste lahko vi tisti srečneži) vam jih julija 2017 tudi osebno podelil na festivalu Pivo in cvetje v Laškem.

Lep pozdrav in se vidimo v Kopru.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
Mateja Palčič, vodja območne izpostave

FESTIVAL VIZIJE – FESTIVAL MLADINSKIH SKUPIN SLOVENIJE

ROCK VIZIJE 2017

(regijsko srečanje Primorske – Koper, 7. oktober 2016)

  1. Pogoji za udeležbo

Za sodelovanje se lahko prijavijo vse mladinske rock skupine in posamezniki, ki delujejo samostojno ali v okviru šole, kulturnih zavodov in kulturnih društev iz Slovenije in zamejstva. Starost nastopajočih praviloma ne sme biti pod 14 let ter ne sme presegati 30 let. Morebitne izjeme so mogoče le v izjemnih okoliščinah, po obveznem dogovoru s strokovnim svetovalcem za inštrumentalno glasbo centralne službe JSKD.

Skupine prijavijo program, ki ni daljši od 20 min. Ob tem je zaželeno, da sta vsaj dve izmed skladb lastni in da je vsaj ena skladba po možnosti peta v maternem jeziku. Prijavi je obvezno potrebno priložiti tekst lastnih skladb.

  1. Žirija

Nastopi bodo  strokovno spremljani glede na naslednje kriterije:

  • inovativnost; svežina v izvajanju in v pristopu
  • kvaliteta izvedbe; izvedba, živost ritma, sodelovanje s publiko,
  • ideja in sporočilo; jasnost, sporočila tekstov, aktualnost in svežina.
  1. Priznanja in nagrade

Strokovna žirija Festivala mladinskih skupin Vizije na zaključnem festivalu (maj 2017) lahko podeli nagrade – Vizionarje v obliki plaket v naslednjih kategorijah:

  • rock vizionar za najboljšo mladinsko rock skupino
  • rock vizionar za najbolj inovativen pristop
  • do dva rock vizionarja kot posebno priznanje žirije

Skupini dobitnici rock vizionarja za najboljšo mladinsko rock skupino ter tudi ostalim dobitnikom vizionarjem lahko JSKD podelil dodatne nagrade.

  1. Potek izbora

Skupine se lahko prijavijo na katerokoli izmed petih regijskih srečanj. V primeru prevelikega števila prijav, bo organizator na podlagi regijske oddaljenosti izbral nastopajoče skupine. Vsa regijska srečanja bodo strokovno spremljana. Po zaključku regijskih srečanj bo organizator na predlog selektorja izbral najbolje ocenjene skupine, ki bodo uvrščene na zaključni festival Vizije 2017 v Novi Gorici. Skupine, ki so že sodelovale na državnem srečanju 2016, v letu 2017 ne morejo biti uvrščene nanj.

Program državnega srečanja sestavi organizator v sodelovanju s selektorji. Izjemoma se selekcija za zaključni festival opravi tudi na podlagi poslušanja prispelih posnetkov. Skupina se s prijavo obveže za nastop na regijskem in državnem srečanju (v kolikor jo je predlagal selektor) v dodeljenem terminu. Spremembe niso mogoče.

  1. Kraj in čas izvedbe festivala

Regijska srečanja rock skupin bodo:

Koper, 7. oktober 2016

Ivančna Gorica, 11. november 2016

Brežice, 11. februar 2017

Kamnik, 17. februar 2017

Ormož, 1. april 2017

 

Zaključni – državni festival Vizije

Festival bo potekal v Novi Gorici med 12. in 24. majem 2017.

 

  1. Prijave in obveščanje

 

Za prijavo izpolnite spletno prijavnico, ki mora biti izpolnjena, najpozneje do 23. septembra 2016 (za srečanje v Kopru), do 14. oktobra 2016 (za srečanje v Ivančni Gorici) ter do 20. januarja 2017 (za ostala srečanja). Kasnejših prijav ne bomo upoštevali.

Izpolnjeni prijavnici je potrebno po e –pošti [email protected] priložiti:

  • vsaj en novejši studijski posnetek,
  • kratek opis skupine,
  • tekst lastnih skladb,
  • fotografijo skupine v resoluciji vsaj 700 kB.

Dokumente lahko pošljete na zgoščenki ali USB ključku tudi po navadni pošti na Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, s pripisom »Rock Vizije«.

Skupine, izbrane na regijska srečanja, bodo o izboru obveščene najkasneje 10 dni pred prvim regijskih srečanjem.

  1. Splošno
  • Skupina s prijavo in njeno potrditvijo potrjuje, da je seznanjena s pravili in pogoji Festivala Vizije ter da jih v celoti sprejema.
  • S prijavo in njeno potrditvijo skupina zagotavlja, da je resničen avtor pesmi.
  • Prijave v nasprotju s pravili in pogoji Festivala Vizije ne bodo veljavne.
  • Vsi osebni podatki, ki jih ekipa posreduje prirediteljem razpisa, bodo varovani v skladu z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov (ZVOP)
  • Komisija ima pravico, da ne izbere nobene skupine.
  • Organizator Festivala Vizije ne bo prevzel nobene pravne odgovornosti za kršenje avtorskih  pravic s strani udeležencev tekmovanja.
  • Skupina dovoljuje fotografiranje in snemanje svojega nastopa.

Kontakti: Daniel LESKOVIC, samostojni strokovni svetovalec za inštrumentalno glasbeno dejavnost

[email protected] 01 24 10 532