Objavljeno november 5th, 2018 | Samo Turk

0

Skyeye + Metalsteel

Kdaj:
november 17, 2018 @ 21:00
2018-11-17T21:00:00+01:00
2018-11-17T21:15:00+01:00
Kje:
Hangar bar, Izola
Tomažičeva ulica 10
6310 Izola - Isola
Slovenia
Skyeye + Metalsteel @ Hangar bar, Izola | Izola | Slovenia

SKYEYE (metal)
SkyEye je ljubljanska avtorska heavy-metal zasedba, ki ustvarja od leta 2016. Sestavljajo jo glasbeniki iz različnih glasbenih svetov: Grega Stalowsky in Marko Kavčnik na kitarah, Primož Lovšin na bas kitari, Jurij Nograšek na bobnih in Jan Leščanec na vokalu.

Repertoar v osnovi obsega pretežno avtorske skladbe, ki ga dopolnjujejo priredbe različnih skupin (Iron Maiden, Black Sabbath, Judas Priest). Pred kratkim so izdali EP z naslovom Run For Your Life.

___________________

METALSTEEL (metal)

Metalsteel so kot otroci desetletje in pol nazaj začeli odraščati ob svoji viziji heavy metala. Danes so vodilna slovenska heavy metal institucija z lastno identito, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji. Rezultat tega je udaren heavy metal s progresivnimi elementi, katerega so doslej manifestirali na sedmih albumih, še najbolj dovršeno in ostro pa na zadnjem albumu “Beyond The Stars”. Gre za konceptualen album, ki govori o prihodu nezemeljske civilizacije na Zemljo, da bi le-ta dvignila duhovno zavest človeštva in poskrbela za novo evolucijsko stopnjo človeka. Album so člani skupine snemali hkrati, česar se poslužujejo le redki glasbeniki.

Skupina prav tako sodeluje z ameriškim pevcem Jamesom Rivero (Helstar, Malice, Seven Witches, Distant Thunder, Malice), s katerim se vsako leto odpravijo na turnejo po evropskih državah. Metalsteel so poleg nastopanja po evropskih odrih tudi prva slovenska metal skupina, ki je nastopila s simfoničnim orkestrom na državni prireditvi v Cankarjevem domu, igrala slovenskim žrtvam holokavsta ter nastopila v reklami za Toyoto, v kateri je bila uporabljena tudi skladba skupine. Napisali in posneli so tudi uradno himno festival Metaldays 2015.

Metalsteel se z novim albumom Beyond The Stars dvigajo med neznane galaksije in zopet dokazujejo, da tudi mlajša generacija goji pristen in iskren metal!


Objavil-a

- glasbenik, učitelj kitare, fan fizičnih nosilcev zvoka, petina skupine Toxine in ustrezen del številnih drugih sestavov. Zadnje čase tudi "novinar".Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend