Jernej Zoran in Ministrstvo resnice

  0
  42

  Jernej Zoran je novomeški kitarist, na glasbeni sceni pa je prisoten že dve desetletji.

  Koncertno kilometrino je nabiral v številnih lokalnih zasedbah (Minister Gregor, Madžars, Tunke, Lucky Cupids), leta 1999 pa je ustanovil Jernej Zoran trio, inštrumentalno zasedbo, s katero je prekrižaril male in večje odre po vsej Sloveniji. Leta 2001 je posnel prvi samostojni album z naslovom Avgustovski kosci, ki je naletel na odlične kritike tudi v tujini.

  Leta 2004 se je pridružil zasedbi Društvo mrtvih pesnikov, s katero je posnel album Vojna in mir. Pri tem projektu je sodeloval tudi kot avtor (singla Kisik in Superheroj). Leta 2009 se je odločil za nadaljevanje solistične poti – lotil se je snemanja novega albuma. Leta 2011 je tako izdal uspešna singla Tisočletja in Poljubi me, letos pa je pri založbi Menart izdal album Stratosfera, ki ga je pospremil s singlom Vegas.

  Jernej se z novim projektom podaja tudi na koncertne odre, in sicer s spremljevalno zasedbo MINISTRSTVO RESNICE (Lara Poreber – vokal / Jernej Šuštaršič – klaviature / Sebastjan Podlesnik – bas / Miha Recelj – bobni). Repertoar je prerez Jernejevega dosedanjega avtorskega udejstvovanja – poleg skladb z nove plošče zasedba preigrava tudi izbrane pesmi iz obdobja DMP, nekaj instrumentalnih kitarskih poslastic, za dobro mero pa so na Ministrstvu resnice poskrbeli še z nekaj priredbami.

  Vir: Hangar Bar, Napovednik.com

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here