Objavljeno november 11th, 2015 | Samo Turk

0

Deseti brat

DESETI BRAT: Madona, dejmi danes – 30 let prepozno / Koncert

Z enkratnim dogodkom (ker se bo zgodil samo v eni izvedbi) se bomo spomnili izida albuma skupine Deseti brat – Madona dejmi danes. Deseti brat bo nastopil v originalni zasedbi: Drago Mislej Mef, Duilio Peroša, Zoran Mlekuž, Gorast Radojevič, Igor Korenika in Vlasti Kozlovič. Pridružili se jim bodo še: Jadran Ferjančič, Valter Kofol, Drago Favento in Bojan Hlastec.

Kulturni dom Izola, ob 19.00: Odprtje razstave plakatov za razne bende, ki jih je oblikoval Boris Benčič (Deseti brat, Zebra imago, Karamela, Gojc in Hamrs, Prizma, Bazar, in še kdo)
Kulturni dom Izola ob 20.00: Koncert Madona dejmi danes.
Deseti brat v originalni zasedbi, ki je pred 30-timi leti posnela album Madona dejmi danes (Drago Mislej Mef, Duilio Peroša, Zoran Mlekuž, Gorast Radojevič, Igor Korenika in Vlasti Kozlovič). Producent je bil Janez Križaj (Videosex), postprodukcijo je organiziral Andrea Flego, založnik pa Boris Furlan (Slovenija)
Poleg originalne zasedbe, ki bo odigrala pesmi z albuma bomo odigrali še nekaj starejših pesmi s člani takratnih zasedb (Jadran Ferjančič, Valter Kofol, Drago Favento in Bojan Hlastec)
Hangar (Izola), ob 22.00: Covering 10. Brat
Koncert skupin Sottomayor, Svinjske tačke in Sensation v Hangar baru. Vsaka od skupin bo odigrala par priredb pesmi Desetega brata in nekaj svojih.

Plakat za koncert (ob uporabi plakata, ki ga je za skupino izdelal Boris Benčič v sodelovanju s Slavkom Furlanom) oblikuje glasbeni spremljevalec Desetega brata in eden najpomembnejših jugoslovanskih eksperimentalnih filmarjev, Davorin Marc.
Nekaj dodatnih informacij in video posnetkov je na voljo na začasni facebook strani Deseti brat koncertna turneja.

Vstopnina: 12 € v predprodaji, 15 € na dan koncerta

Vstopnice so na voljo tudi v Kopru v Bifeju Circolo, lahko pa jih naročite po elektronski pošti na naslov [email protected]

Vir: CKŠP Izola


Objavil-a

- glasbenik, učitelj kitare, fan fizičnih nosilcev zvoka, petina skupine Toxine in ustrezen del številnih drugih sestavov. Zadnje čase tudi "novinar".Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend