Objavljeno junij 28th, 2018 | Samo Turk

0

Piranski glasbeni večeri: Srđan Bulatović in Darko Nikčević

Kdaj:
julij 12, 2018 @ 21:00
2018-07-12T21:00:00+02:00
2018-07-12T21:15:00+02:00
Kje:
Križni hodnik Minoritskega samostana Piran
Piranski glasbeni večeri: Srđan Bulatović in Darko Nikčević @ Križni hodnik Minoritskega samostana Piran

Mednarodni komorni festival Piranski glasbeni večeri že štiri desetletja ponuja vrhunske poletne koncerte v Piranu, kjer se čudovita zvočna kulisa postavlja ob bok arhitekturni. Programska in organizacijska zaveza uvrščata festival med elito komornih festivalov. Namen festivala je nadaljevati z glasbeno tradicijo, začeto s slovitim violinistom in skladateljem Giuseppejem Tartinijem ter Accademio dei Virtuosi iz 18. stoletja in krepiti čezmejno sodelovanje. Programska pestrost se kaže tako v izvajalskih zasedbah kot v izboru avtorjev oziroma obdobij, ki jih le-ti predstavljajo: od srednjeveške pesmi preko baročnih mojstrov, velikanov klasicizma, do romantikov in sodobnih skladateljev ter glasbenih novitet uveljavljajočih se skladateljev. V štiridesetih letih je na Piranskih glasbenih večerih nastopilo preko 230 solistov in ansamblov iz Slovenije in tujine. Koncerti Piranskih glasbenih večerov umeščajo Piran v središče unikatnega vrhunskega komornega muziciranja v slovenski Istri in širše. Vabljeni k poslušanju.

SRĐAN BULATOVIĆ in DARKO NIKČEVIĆ, kitarski duo
Mednarodno priznana kitarista iz Črne gore, Srđan Bulatović (doktor klasične kitare) in Darko Nikčević (flamenko kitarist z MSc iz avdio tehnologije), sta cenjena za njune izredne virtuozne in razburljive nastope; ponašata se z dvema zelo uspešnima koncertoma v eni najbolj prestižnih koncertnih dvoran, Carnegie hall v New Yorku (2016, 2017). Občinstvo je navdušeno nad edinstveno mešanico balkanskih nepravilnih ritmov in mnogih drugih vplivov, v kateri združujeta lepoto mediteranskih in orientalskih skrivnosti. Že več kot 25 let CG kitarski duo nastopa za domače in mednarodno občinstvo (ZDA, Rusija, Velika Britanija, Nemčija, Italija, Francija, ZAE, Belgija, Nizozemska, Grčija, Madžarska, Srbija, Hrvaška, Slovenija, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Albanija) ter predstavlja klasične pesmi v jeziku klasične in flamenko kitare. Medtem ko prehajata v karakterjih, stilih in tehnikah, ritmih in tempih, se v njunih delih vedno prepletajo črnogorska tradicionalna glasba, filmski zvočni zapisi in popularna sodobna gibanja. Izdala sta 7 zgoščenk: »Duo« (2001), »Nostalgija« (2005), »Tuch of  Montenegro« (2011), »Synergy« (2012), »Ritmico« (2015), »The Best of Montenegro« (2016) in »Balkan, Mediteran, Orient« (2017).

Vstopnina: 14 €, 12 € za študente in upokojence. Paket vstopnic za vse koncerte 40 €.


Objavil-a

- glasbenik, učitelj kitare, fan fizičnih nosilcev zvoka, petina skupine Toxine in ustrezen del številnih drugih sestavov. Zadnje čase tudi "novinar".Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend