no image

Objavljeno avgust 3rd, 2017 | Rok Soczka Mandac

0

Črna Šagra Pobegi – Čežarji 2017 @ Pobegi – Čežarji

Kdaj:
avgust 18, 2017 @ 20:00 – avgust 19, 2017 @ 01:00
2017-08-18T20:00:00+02:00
2017-08-19T01:00:00+02:00
Cena:
Brezplačno
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Črna Šagra Pobegi – Čežarji MMXVII AD
Petek 18. avgust 2017
Igrišče za zadružnim domom Pobegi – Čežarji
Vstop prost

Kot po tradiciji bo tudi letos na tretjo soboto avgusta šagra Pobegi – Čežarji. Tokrat pa bo dan prej, torej, v petek, 18. avgusta, na istem kraju potekal malo drugačen dogodek – dogodek, ki hkrati je in ni šagra – dogodek, ki smo ga poimenovali Črna Šagra.

Kaj torej je Črna Šagra?
Gre za glasbeni koncert, ki ohranja vse značilnosti šagre Pobegi – Čežarji, edina stvar po kateri se razlikuje je glasba. Na ta dan bodo brnele kitare in grmeli bobni, namreč se bo izvajal slovenski poganski metal. Tako kot šagre ohranjajo šege in navade naših prednikov, tako tudi ta glasbena zvrst skuša s pesmimi znova obuditi davno izgubljeno in pozabljeno zgodovino naših prednikov, ki v sodobnem svetu še bolj tone v pozabo. Temu primerno so izbrani vsi nastopajoči.

Več podrobnosti o dogodku bo znanih kmalu. Vse potrebno boste izvedeli na tej strani.

NASTOPAJOČI:

♦ VALUK (Pagan black metal) https://www.facebook.com/ValukBand/

Iz globin idrijskega podzemlja
se sence plazijo proti površju
in podoživljajo
preteklost slovenske grude.

Skupina, ustanovljena leta 2012, je poimenovana po karantanskem knezu, ki je deželi Alpskih Slovanov vladal okoli leta 631. Idrijski bojevniki, kot že omenjeno preigravajo poganski black metal, v besedilih pa se ukvarjajo s pogansko vero, domoljubjem, lepotami narave, ter kot se za ta žanr spodobi, s smrtjo. Leta 2014 so izdali EP Valuk, leta gospodovega 2017 je pa luč sveta ugledal njihov prvenec Kri gotove smrti.

♦ MORANA (Melodic death metal) https://www.facebook.com/morana.metalband/

Skupina Morana predstavlja starodavno slovansko mitološko boginjo smrti, teme in zime. Temu sledi tudi njihova tematika izražanja v besedilih. Gorenjsko zasedbo lahko označimo za stare mačke slovenske scene, saj se na odrih pojavlja že od leta 2006. Njihov preplet melodičnega death metala in folk metalskih ritmov bo vaše vratove zagotovo pognal v centrifugo in zaokrožil koncept črne biti in ljudskega izročila. Leta 2012 so izdali album Too Bad for Heavens.

♦ MALORSHIGA (Histrian pagan black metal) https://www.facebook.com/Malorshiga/

Petčlanska zasedba, ki ustvarja pod okriljem avtohtonega Istrskega Boškarina, s svojimi pesnitvami časti Istro v njenem najširšem pomenu.

♦ AGAN (Atmospheric metal) https://www.facebook.com/aganmetalband/

Beseda agan izhaja iz arhaične slovenščine in pomeni ogenj. Zasanjani Tolminci pripovedujejo zgodbe, ki črpajo snov iz narave in človeške duše. Agan je simbioza udarnih bobnov, kitar, ki rjovijo ter kričijo iz globin, in orkestracij, ki segajo do neba.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


Objavil-a

Ni novinar, še manj pa glasbeni kritik. Piše, ko se pojavi inspiracija, oziroma ko mu sodelavci zagrozijo. Je muzik lover in multimedial fucker. Obožuje glasbeno podzemlje in vesolje...in kar je vmes.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend