Objavljeno avgust 7th, 2018 | Samo Turk

0

Črna Šagra 2018: Ater Era + Srd + Snøgg

Kdaj:
avgust 17, 2018 @ 20:00
2018-08-17T20:00:00+02:00
2018-08-17T20:15:00+02:00
Kje:
Igrišče za zadružnim domom Pobegi - Čežarji
Cesta I. Istrske brigade 59
6276 Pobegi
Slovenia
Črna Šagra 2018: Ater Era + Srd + Snøgg @ Igrišče za zadružnim domom Pobegi - Čežarji | Koper | Slovenia

Kolektiv Črne Šagre v sodelovanju s KD in KS pobegi – Čežarji predstavlja:
Črna Šagra Pobegi – Čežarji MMXVIII AD
Petek, 17. avgust 2018
Igrišče za zadružnim domom Pobegi – Čežarji
Vstop prost

Po lanskem ognjenem krstu se tudi letos v Pobege in Čežarje vrača Črna Šagra. Potekala bo dan pred tradicionalno šagro, ki se že od nekdaj pri nas odvije v tretjem koncu tedna meseca avgusta. Letos bo Črna Šagra v petek 17. 8. s pričetkom ob 20.00, nastopile pa bodo tri skupine:

♦ ATER ERA (Black metal, slovenska Istra)
//www.facebook.com/AterEraOfficial/
//ater-era.bandcamp.com/
Za redko kateri bend na slovenskem lahko trdimo, da je dosegel kultni status. Nesporno pa lahko trdimo, da so en izmed tistih, ki jim je to uspelo, istrski Ater Era. Skupina izvaja ekstremni metal, ki je močno navdahnjen z black metalom in doomom, nagiba pa se tudi k psihedeličnemu ambientu. Oktobra lani so pri največji slovenski metal založbi On Parole izdali svoj tretji studijski album »Clades«, nedavno pa so tudi navdušili z izjemnim nastopom na festivalu Metaldays.

♦ SRD (Black metal/Black’n’roll, Murska Sobota)
//www.facebook.com/SrdOfficial/
//srdofficial.bandcamp.com/
Srd so med najmlajšimi slovenskimi bendi verjetno ravno tisti, ki se najhitreje vzpenjajo tako doma, kot tudi v tujini. Zasedba je leta 2017 pri založbi On Parole izdala prvenec »Smrti sel«, ki je dobro prevetril slovensko black metal sceno. Nastopili so že na največjih slovenskih odrih, kmalu pa jih bodo tudi gostili na največjem britanskem metal festivalu, Bloodstock.

♦ SNØGG (Eksperimentalni black metal, Velenje)
//www.facebook.com/Snoggband/
//snogg.bandcamp.com/
Snøgg so med najbolj zanimivimi trenutnimi akterji na slovenski ekstremni sceni. Njihov hibrid temačnejših odvodov black metala in noisa, katerega ostre robove zgladijo z ambientom, je nekaj povsem unikatnega. Skupina je zvrstila že kar nekaj nastopov doma in v tujini, v letošnjem letu pa načrtujejo izdajo dolgometražnega studijskega albuma, ki bo dopolnil sedanjo diskografijo treh EP-jev.

Kaj torej je Črna Šagra?
Gre za glasbeni koncert, ki ohranja vse značilnosti šagre Pobegi – Čežarji, edina stvar po kateri se razlikuje je glasba. Na ta dan bodo brnele kitare in grmeli bobni – izvajal se bo slovenski metal.


Objavil-a

- glasbenik, učitelj kitare, fan fizičnih nosilcev zvoka, petina skupine Toxine in ustrezen del številnih drugih sestavov. Zadnje čase tudi "novinar".Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend