Novice crna_sagra_2017_2

Objavljeno avgust 7th, 2017 | Rok Soczka Mandac

0

Črna Šagra v Pobegih – Čežarjih

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

V petek 18. avgusta 2017 prihaja Črna Šagra v Pobege – Čežarje MMXVII AD

Kot po tradiciji bo tudi letos tretjo soboto avgusta v Pobegih šagra. Tokrat pa bo dan prej, torej, v petek 18. avgusta, na istem kraju potekal malo drugačen dogodek – dogodek, ki hkrati je in ni šagra – dogodek, ki smo ga poimenovali Črna Šagra.

Kaj torej je Črna Šagra?

Gre za glasbeni koncert, ki ohranja vse značilnosti šagre Pobegi – Čežarji, edina stvar po kateri se razlikuje je glasba. Na ta dan bojo brnele kitare in grmeli bobni, namreč se po preigraval slovenski poganski metal. Tako kot šagre ohranjajo šege in navade naših prednikov, tako tudi ta glasbena zvrst skuša s pesmimi znova obuditi davno izgubljeno in pozabljeno zgodovino naših prednikov, ki v sodobnem svetu še bolj tone v pozabo. Temu primerno so izbrani vsi nastopajoči, več o njih pa bomo povedali kmalu.

Zakaj Črna Šagra?

Žal je tudi pri nas osnovno vodilo vrednotenja kvalitete postal denar. Alternativne oblike umetnosti in ustvarjanja so postavljene na stranski tir, mladinski centri in koncertna prizorišča se zapirajo, ker niso najbolj donosna. Mladi, ki si želijo ustvarjati torej ostanejo brez prostorov, kjer bi to lahko počeli. Ostaneta nam dva izhoda: vdati se in biti zaprti doma ter občasno pogledati, kaj se dogaja skozi okno, ali vzeti vajeti v svoje roke in skušati narediti nekaj s tistim malim, ki nam preostane. Večina kolektiva je odrasla v metalski subkulturi, ki danes živi samo še po zaslugi strašanskih muk redkih posameznikov, menimo pa, da je prišel čas, da se tudi mi premaknemo. KD Pobegi – Čežarji ter KS sta nam ponudili pomoč, saj prizorišč, kjer nismo obravnavani zgolj kot pojave, ki imajo v žepih denarnice, v mestih ni več – so pa v naših domačih vaseh. Videli smo priložnost v medsebojnem sodelovanju in povezovanju dveh skrajnosti, ki imata na nek način enako bistvo – druženje.

Smo mladi, ki si želimo nekaj narediti doma, ki smo odrasli v zelo zanimivem okolju in vzdušju, ki ga želimo znova vrniti v svoja zlata leta, da bi lahko še kdo izkusil njegove radosti. Temu primerno je tudi dogodek odprt za vse – vstopnine ni, veseli pa bomo vsakršnega prostovoljnega prispevka. Lepo vabljeni, če želite prisluhniti glasbi, ki je običajno ne slišite in če želite obiskati dogodek, ki ga svet še ni videl.

Črna Šagra Pobegi – Čežarji MMXVII AD

Petek 18. avgust 2017

Igrišče za zadružnim domom Pobegi – Čežarji

Vstop prost

NASTOPAJOČI:

 VALUK

MORANA

MALORSHIGA

AGAN

crna_sagra_2017

Več info TU.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Tags: , , , , , , , ,


Objavil-a

Ni novinar, še manj pa glasbeni kritik. Piše, ko se pojavi inspiracija, oziroma ko mu sodelavci zagrozijo. Je muzik lover in multimedial fucker. Obožuje glasbeno podzemlje in vesolje...in kar je vmes.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend